Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2012

Fotoprocházka.

Je večer 5.5. 2011 a pokouším se napsat něco o letošním ročníku. Mám chuť napsat, že nám opět počasí přálo. Ale zase si tím nejsem tak jistý, protože přitom poslouchám, jak mi bubnuje déšť do střešního okna. Je to asi tak: Ti co se stihli vrátit domů do šesté hodiny odpolední, mohou říci, že letos nám počasí skutečně přálo. Ti co to ale nestihli, asi bohužel docela slušně zmokli. Nám se podařilo vše uklidit přesně na poslední chvíli.


Tento diplom dostali turisté v cíli.

Mám tu několik připomínek k popisu trasy. Některé jsou oprávněné, některé pramení spíš z nepozornosti. Abych vysvětlil, jak to s tím popisem vlastně je: Několik týdnů před dnem startu, vezmu staré startovací průkazy, změním rok, vytisknu je a potom se s nimi vydáváme na jednotlivé tratě a kontrolujeme, jestli to stále sedí. Za ty roky, co to dělám jsem přišel na to, že v počítači žije nějaký šotek, který mi ty texty během roku přepisuje. Takže musím občas něco upravit a tak. Navíc se mění i některé cesty, nehledě na to, že během roku přijdeme i na nějaké to vylepšení trasy. No a to do toho zapracuji. Problém je v tom, že se nám nepodaří všechny šotkovi změny odstranit. Takže jsme rádi, když na ně upozorníte. I když ne vždy jde o chybu a občas se stane, že dotyčný pouze přehlédl některou informaci. Ale i to je důvod k zamyšlení a k pokusu to popsat lépe. (Bohužel ne vždy to jde a někdy méně znamená více.)

Ještě k počasí. Týden před pochodem nás, na rozdíl od loňska, kdy napadl sníh, přepadla vlna letních teplot. Rekordy jen padaly. Ale naštěstí se počasí umoudřilo a v den startu bylo ráno sice jen nějakých 6°C, ale během dne to sluníčko vytáhlo na něco přes 20, což si myslím, je na turistiku úplně ideální teplota.


Tímto plakátem jsme vás k nám zvali.

A nějaké slovo nakonec: Počasí tedy dopadlo. Hrůzostrašné předpovědi vás neodradily. Jenom těch 48, o které se snížila účast ?. Jsme rádi, že se vám náš pochod líbí a proto se již pouštíme do přípravy dalšího ročníku, který se bude konat 11.5.2013. Děkuji vám jménem všech pořadatelů za účast a těšíme se na příští ročník.