Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2011

Fotoprocházka.

Popis letošního ročníku pochodu musím začít již v úterý ráno. Když jsme se během dopoledne změnil déšť v chumelenici, silně se ochladilo a napadlo místy až deset centimetrů sněhu, viděl jsem to s letošním ročníkem pochodu velmi černě. Začali jsme dokonce s debatami, jestli na rychlo nepřipravit trasu pro běžkaře. A ani následující den, nám zatím nedávali moc optimizmu, ráno bylo až pět stupňů pod nulou a stále občas sprchlo, nebo zachumelilo. Ale naštěstí se to postupně do soboty vylepšilo. Hlavně se vyjasnilo. I když v pátek ráno se teplota pohybovala ještě těsně pod nulou, tak přes den se udělalo krásně teplo. V sobotu ráno byl asi jeden pod nulou, ale odpoledne se teplota vyšplhala až přes 20 °C.


Tento diplom dostali turisté v cíli.

Byl jsem upozorněn, že se mi do startovních průkazů vloudily dvě hloupé chyby, které zapříčinily problémy některých účastníků s návratem domů. Podařilo se mi do seznamu odjezdů vlaků propašovat odjezd autobusu, který jsem zapomněl označit jako autobus. Vzhledem k tomu, že vlaků jezdí čím dál méně, chtěl jsem nalézt co nejvíce spojů. Bohužel jsem navíc nepřepsal popisku nad odjezdy a zůstalo tam „vlaků“, což situaci ještě zhoršilo. Za tuto mou chybu se všem postiženým velice omlouvám. Bohužel jsem jenom člověk a občas udělám chybu.

Jsem rád, že vás počasí neodradilo a přišli jste ve velkém počtu 1219 turistů. Je vidět, že se vám námi připravené trasy líbí. Jenom mě trochu mrzí stále malý zájem o trasu pro treková a horská kola. Myslím, že není zase tak náročná a po trase jsou krásné výhledy na ty naše zdejší údolíčka a údolí.


Tímto plakátem jsme vás k nám zvali.

Je vidět stále stoupající zájem o dětskou trasu, kde naši hasiči s rodinami připravují, pro děti stále něco zajímavého. Bohužel ještě nemám odezvu, co všechno se tam letos dělo, ale slibuji, že jakmile se něco dozvím, doplním to sem.

Nevím, čím to, ale letos jste byli nějací zapomětlivý. Po trasách na kontrolách se našli dvoje klíče, jeden batoh a jedny brýle. Doufám, že se majitelé ozvou. Jejich věci jsou u nás a čekají na ně.

Jak to tedy letos vypadalo s účastí v číslech? Jak již jsem psal, na trasy vyrazilo celkem 1219 turistů. Z toho na pěší trasy, kromě dětské, to bylo 454. Na dětskou trasu vyrazilo 475 turistů. No a cyklistů vyrazilo 290, z toho 23 na horskou trasu.


Letos se změnila mapka na dětskou trasu.

Abych to shrnul: Počasí nás letos vylekalo, a nakonec nám přálo a doufám, že to nikoho z vás neodradilo. Přišli jste v hojném počtu, což nás opět nabylo energií na přípravu dalšího již 37. Ročníku pochodu. Doufám tedy, že se nám opět podaří získat dostatečnou podporu sponzorů a spoluorganizátorů. Tímto všem děkuji za účast na pochodu. Jak účastníkům, tak spoluorganizátorům, tak různým firmám, které nám vypomohli finančně. Bez nikoho z výše jmenovaných by to skutečně nešlo.