Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2010

Fotoprocházka.

Jsme rádi, že na letošní, 35. jubilejní ročník našeho pochodu vyrazilo tolik turistů. Počasí letos nebylo z nejlepších. Sluníčka a tepla jsme si trochu užili až pozdě odpoledne, když jsme to začali balit. V České Skalici dokonce od jedenácti do půl třetí slabě pršelo a sluníčko vykouklo až před pátou hodinou. To ve Velkých Svatoňovicích prý hřálo již o půl třetí. Celkem se na náš pochod vydalo1090 platících turistů a 44 platících psů.


Tento diplom dostali turisté v cíli.

Představte si, na letošním jubilejním ročníku se nám na startu objevila samotná babička a vítala účastníky pochodu chlebem a solí. Na startu a v cíli tras, se mohli všichni opět zvážit a zjistit tak kolik toho během cesty snědli a vypili. Jako každoročně odvezl pan Martinec se svým koníkem hodně účastníků kousek cesty k rybníku Batňák s „Koňským taxi“. Koní jsme měli letos více, i když ten druhý, se kterým tam byl pan Knytl byl trochu menší, ale děti okolo hřiště taky uvezl.

Trasy letos zůstaly oproti loňsku naprosto beze změny. Cyklisté, kteří se vraceli po padesátikilometrové trase opět sjeli (pokud dodrželi trasu) od Červené Hory dolů k řece a vraceli se do Velkých Svatoňovic podél řeky, stejnou trasou.


Tímto plakátem jsme vás k nám zvali

A co dětská trasa? Myslím, že ta se povedla. Opět na ní čekali strašidla a pohádkové bytosti s různými úkoly, jak pro ty nejmenší, tak i pro rodiče. A to vše pro malé i velké turisty připravili naši Velkosvatoňovičtí hasiči se svými rodinami.

Je čas na malou rekapitulaci ohledně účasti na pochodu. Tedy na pěší trasu si startovní průkaz zakoupilo 466 turistů a 35 z nich zakoupilo startovní průkaz i pro psího turistu. 249 cyklistů se vydalo na cyklotrasu a 30 se jich vydalo na cyklotrasu určenou pro horská a treková kola. No a na dětskou trasu si zakoupilo průkaz 345 turistů a 9 psů.

Doufám, že všichni účastníci byli spokojeni, a že se až na trochu horší počasí 35. ročník povedl a těším se na příští rok.