Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2009

Fotoprocházka.

Letos jsme pro vás připravili již 34 ročník pochodu BABIČKA. Počasí bylo nádherné, dokonce nám ani nefoukalo. Sluníčko nám svítilo a občasný obláček byl pouze zpestřením. Na trasy s námi vyrazilo 1377 turistů. To je oproti loňsku zase o 117 víc, a je druhý největší počet v novodobé historii.


První strana startovního průkaz na dětskou trasu.

Na startu jste opět mohli využít služeb koňského taxi, a mohli jste se zvážit. Po cestě u Slatinského mlýna pro vás byla připravena prezentace kol s pomocným elektrickým motorkem. Po delším radění jsme zrušili hudbu v České Skalici. Ale na příští rok, jestli všechno dobře dopadne, bychom rádi pozvali hudbu do údolí ke Slatinskému mlýnu. Je tam problém s elektřinou, ale doufáme, že to vyřešíme.


Diplom.

Při přípravě nám zkomplikovali život silničáři, protože byly uzavřeny hned dvě cesty, kterými vedou naše cyklotrasy. Byla to silnice mezi Hořičkami a Českou Skalicí, po které vede cyklotrasa jen asi jeden kilometr, ale bohužel jsme nenašli, kudy by se dal onen kilometr objet a museli jsme cyklisty od Slatinského mlýna poslat směrem na Červenou Horu místo na Slatinu. Ale zase sjížděli přes Rýzmburk a mohli se zajet podívat na Rýzmburský altán. No a další uzavírka byla přes Rtyni v Podkrkonoší, kudy vede cyklotrasa 50km zpět do Velkých Svatoňovic. Asi by se nikomu nelíbilo jet objížďkou nahoru a dolů přes Strážkovice a Petrovice. Proto jsme museli cyklisty vrátit do Červené Hory, dolů k řece a stejnou cestou jako sem, zase do cíle.

Ještě něco k dětské trase. Na děti tentokrát čekal hejkal a upír. Ale také zajatý indián a princezna ve spárech draka. Myslím, že se jim vysvobozování líbilo. A tradiční ohníček s vuřty. Dětská trasa zažívá obrovský nárůst startujících. Je to jistě i díky Hasičům a jejich mládeži, kteří si ji vzali na starosti a pravidelně na ní připravují atrakce pro děti.


Zadní strana startovního průkaz na dětskou trasu.

Zrekapitulujeme si, v jakých počtech jste se vydali na jednotlivé trasy. Na pěší trasu vyrazilo 583 lidí. Startovní průkaz na cyklotrasy si zakoupilo 326 cyklistů. Cyklotrasu pro horská a trekkingová kola se rozhodlo jet 25 cyklistů. A na dětskou trasu vyšlo 443 lidí. Dohromady se zúčastnilo1377 turistů.

Myslím, že vše proběhlo bez problémů, a že můžeme být s 34 ročníkem pochodu spokojeni a těšit se na příští 35. ročník. Děkuji vám za hojnou účast a těším se na vás zase příští rok.