Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2007

Fotoprocházka.

Právě skončil letošní již 32.ročník našeho pochodu. Když jsme začali shánět dohromady, co je potřeba zajistit, zjistili jsme, že nemáme vůbec nic. Ani jeden Diplom z loňska, téměř žádnou čelenku, žádný pohled ... a žádné peníze. Naší mateřské TJ totiž vzala vichřice střechu z tělocvičny a bylo potřeba investovat do opravy. No, ale nakonec se nám vše podařilo vyřešit a pochod, doufám, bez větších problémů proběhl. Za což letos vděčíme hlavně paní Špetlové, které jsem letos pomohl minimálně, protože jsem by zaneprázdněn jinými problémy.


Plakát z roku 2007.

Počasí, myslím bylo ideální na turistiku. Ani vedro ani zima. Opět musím napsat, že se vyvedlo. Podle předpovědí ve zdělovacích prostředcích mělo pršet, ale my co víme své, jsme opět měli pravdu a žádný déšť se nekonal, tedy ne tady u nás. I když abych byl upřímný, tak, když jsme v České Skalici balili "fidlátka", tak na nás na každého spadly asi dvě kapky vody. A opět nám foukal cyklisty tolik oblíbený výtr. Jeho poryvy byly tak silné, že jsme občas jen těžko udrželi paravany nad našimi hlavami.

Letos opět jezdilo koňské taxi pana Martince. Měli jsme zapůjčené váhy z TONAVY Úpice a na startu i v cíli se mohl, kdo měl zájem, zvážit. A opět se dělo něco zvláštního v pohádkovém lese na dětské trase.


Startovní průkaz cyklotrasy.

A jak to tedy bylo v pohádkovém lese? V zádušním lese opět strašilo. Ty strašidla se na děti vyloženě těší. No a cestou děti našly perníkovou chaloupku i s ježibabou! Cesta byla nebezpečná, prý se to v jednom místě hemžilo indiány, kteří kolemjdpucí přepadávali. A v opuštěném lomu měli hasiči opět připravené soutěže a ohníček s opékáním špekáčků. Jenom jedna věc nás velice mrzí. Na trasu jsme rozvěsili šipky s obrásky zvířátek. Když jsme je navečer zbírali, našli jsme z osmnácti obrázků pouze pět. Myslím, že to není zrovna dobrá vizitka některých účastníků.


Diplom, který dostávali účastníci v cíli.

Myslím si, že 909 účastníků pochodu je slušný průměr a jsem rád, že nám stále zachováváte svoji přízeň. Upřímě řečeno když jsem viděl předpověď počasí, nečekal jsem vás tolik. A jak to bylo podle prodaných startovních průkazů? Tedy na pěší trasu vyrazilo 453 turistů na cyklo trasu 256 cyklistů. Nejvíce lidí letos ubylo na trase pro rodiče s dětmi, tam jich vyrazilo "jenom" 172. A oproti loňsku přibyl jeden cyklista na trasu pro horská kola a vyrazilo jich 28.

Vše proběhlo myslím bez problémů. Jediný problém, o kterém víme je stracená dětská černomodrá bunda, pokud jste ji někdo našel, dejte nám, prosím vědět. Jinak jste snad všichni zdárně dorazili domů a doufám, že přijdete zase příští rok.