Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2006

Fotoprocházka.

Tak a je po 31. ročníku našeho pochodu. Tento ročník byl tak trochu ve stínu toholoňského jubilejního, tedy alespoň z pohledu nás organizátorů. Navíc se nám sešloněkolik nezaviněných starostí. Ve zkratce řečeno "Vybouchl" nám cíl v České Skalici. Nejprve onemocnělamoje manželka, s kterou jsem tam měl rozdávat razítka a diplomy. No a potom nám vpátek ráno volal kapelník skupiny SOPEN s tím, že se mu onemocněl jeden klíčový muzikant a shání náhradu.A aby to nebylo všechno, tak nám volala paní, která zajišťovala stánek, že je v nemocnici,a tedy ze stánku nic nebude. Na razítka se mi podařilo sehnat náhradu. Hudba taky sehnala náhradu.Ale místo stánku jsme bohužel museli improvizovat a prodávat tam alespoň nápoje.


Plakát jež vás zval na 31.ročník.

Zato počasí nám letos přálo. Tedy nevím, jak cyklistům, ale pěším určitě. Celý den sluníčko.Jak říkám cyklisti to asi měli horší, protože foukal poměrně hodně vítr, však to znáte:"Ať jedete kam jedete, vždy je to do kopce nebo proti větru."I když, abych byl upřímný, večer kolem půl osmé trochu sprchlo. Ale to nás už netrápilo.Ale ještě k tomu větru. Nás taky trápil. Kácel nám altány a škodil nám při vážení.


S tímto průkazem jste se vydali
na nejkrásnější cyklotrasu.

Letos, tak jako každoročně jezdilo koňské taxi pana Martince. Abychom dokázali, že si vásvážíme,tak jsme opět zapůjčili váhy a na startu i v cíli Vás zvážili. Letos jsme to měli dokonce s tiskem vážního lístkus čárovým kódem, který jsme v České skalici načetli a váha nám zobrazila váhu na startu, v cíli a rozdíl.


A ještě jsme jako upotávku vytiskli takovéto malé pozvánky.

Jak jsem psal na začátku, že letošní ročník byl tak trochu ve stínutoho loňského, tak vy jste to evidentně tak neviděli. Přesto, že bylo v našem okolí plno jiných akcí, tak jstes námi vyrazili skutečně v hojném počtu 1192 turistů, což daleko převyšuje počty v minulých dvou ročnících.Stále stoupá zájem o dětskou trasu. Tu letos šlo 261 rodičů s dětmi. Zato trasa pro horská kolaje trochu nezaslouženě opomíjena a jelo ji pouze 27 cyklistů. No a ostatní trasy jsou pravidelněnejfrekventovanější. Na pěší trasu (25, 50 km) vás vyrazilo 537 a na trasy cyklo(30,50,70) se vás vydalo 367.  

Myslím si, že pochod proběhl bez vážných problémů a doufám, že všichni, kdo jej s námi absolvovali byli spokojenia vydají se s námi na zase příští rok. Budu se těšit!