Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2005

Fotoprocházka.

Je večer 7.května, jsem unaven, sedám k počítači a připravuji se napsat něco o právěskončeném pochodu "BABIČKA 2005". Myslím, že proběhl v pořádku a doufám, že ten nebo ta turistanebo turistka, který(á) zapomněl(a) v České Skalici batoh, se o něj přihlásí a ti co topo trase a v cíli poněkud přeháněli s alkoholem se dostanou bez problému domů.


Plakát, jež vás zval
na 30.ročník.

A co počasí? Já bych řekl perfekt. Po tom, co předvádělo minulý týden se nám vyloženě vydařilo.Vím, nebyla žádná vedra a i spadlo pár kapek, ale i svítilo sluníčko. Skutečně se nám asi daří počasí objednávat...Pochod trvá od 6 do 18 hodin. A co počasí? Ráno ještě těsně před 6. hodinou, pršelo a navečer po osmnácté hodině začalopršet opět a prší stále... Jinak ráno bylo asi 8°C přes den mohla teplota vyšplhat na nějakých 16°C,to skutečně není mnoho a my na stanovištích jsme slušně mrzli, ale na pochodování to je docelapěkné a někteří turisté si to dokonce pochvalovali. Co bylo nepříjemné byl poměrně silný vítr.


S tímto průkazem jste se vydali na pěší trasu.

Letos jsme měli i několik novinek. Novinkou byla country skupina SOPEN, která nahradilatradičně hrající Pěnu v České Skalici. Pěna bohužel neměla volný termín, ale myslím, SOPEN bylplnohodnotným nástupcem. Další novinkou byly přidané vagony pro přepravu jízdních kol, bohužel nevímjak moc jste jich využili, ale pokusím se to zjistit a dodatečně doplnit. Letos jsme, kromě vážení,mohli na startu a v cíli nabídnout i měření tlaku a tuku. Řekl bych, že i tuto možnost jstehojně využili.


Diplom vytvořený pro účastníky letošního ročníku.

Jak jsem napsal kdesi na začátku, počasí v minulém týdnu bylo dosti odrazující,očekávali jsme "katastrofální" účast. Ale v tomto směru jste nás mile překvapili.Vyrazilo vás jen o 44 méně než v loňském roce, dohromady to bylo 844 turistů. Na dětskou trasu si zakoupilo startovní průkazydokonce o deset lidí více, což je 163 lidí. Na tu z mého pohledu nejkrásnější cyklotrasu vyrazilo 26 cyklistů ana ostatní cyklotrasy se vydalo 216 cyklistů. A na tradiční pěší trasu vyrazilo 439 turistů.Jsme skutečně rádi, že máme tolik příznivců a že jste ochotni se s námi vydat na pochodza jakéhokoli počasí. Děkuji vám jménem všech organizátorů pochodu a těším se na vás opět příští rok nashledanou.