Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2004

Fotoprocházka.

Tak nám včera skončil další ročník našeho pochodu.Počasí se nám vydařilo, i přesto, že některé sdělovací prostředky hlásily trvalý déšť(Nevím, kde na to přišli, moje informace o počasí z Internetu byly scela opačné a přesněse shodovali s Tím co nastalo.). Ráno bylo chladno asi 8°C. Odpoledne potom teploměr vyšplhalk dvacítce, zvláště, když se ukázalo sluníčko. Myslím, že na turistiku to bylo počasí ideální a těm co jdou od hospody k hospodě alespoň nestoupal alkohol tolik do hlavy...


Plakát, jež zval na 29.ročník.

Letošní ročník se vyznačoval nejnižší účastí za posledních 6 let.Myslím, že hlavním důvodem byla netrefená předpověď počasí většiny sdělovacích prostředků a i šeredné počasí v pátek. I když v pátek večer se začalo vyjasňovat a dokonce se i ukázalo sluníčko.

Jako každý rok se našlo velké množství cyklistů, kteří nedodrželi trasu, a motali se mezi chudáky chodci. Hlavně v úseku od Slatinského mlýna do Ratibořic, přitom cyklotrasa vede přes Slatinu a Litoboř.


S tímto průkazem jste vyráželi na dětskou trasu.

A ještě jedna věc mě zaujala. Stratovní průkaz si kolikrát kupoval jen jeden ze skupinya šli s ním všichni s tím, že nepotřebují diplom. Nechci nikomu mluvit do duše, ale nejde přeci jenom o diplom,vždyť všichni pořadatelé pomáhají bez jakéhokoli nároku na honorář,a někteří tomu věnují skutečně hodně ze svého volného času.No a i přesto, že nám vypomohou sponzoři, tak zisk z akce je minimální. A tento je využit na fungování našichtělovýchovných zařízení. Myslím si, že 20Kč za startovní průkaz skutečně není mnoho...


Diplom vytvořený pro účastníky letošního ročníku.

No a kolik se Vás letos rozhodlo zakoupit si startovní průkaz a vyrazit? Na pěší trasu Vás vyrazilo 434. Cyklistů se na obyčejnou trasu vydalo 269. A nejkrásnější trasu prohorská a treková kola, si zvolilo 33 cyklistů. A abych nezapomněl na děti.Startovních průkazů jsme prodali celkem 153. Celkem Vás tedy bylo 889, cožje méně než loni. Z toho "horáků" bylo o jednoho více. Dětskou trasu prošlo o 14 výce. Jenomtěch nejpočetnějších skupin o něco ubylo. Tak se s Vámi za všechny organizátory loučím a těším se na Vás při příštím jubilejním 30. ročníku opět nashledanou!