Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2003

Fotoprocházka.

Píšu tento text den poté co proběhl již 28, ročník našehopochodu. Opět musím napsat že se pochod vydařil. Jako každoročně Vás přišlo hodně, cožznamená, že naše snaha a práce s přípravou pochodu není zbytečná. Opět nám přálo počasí,sice nebylo nijak slunečno, ale nepršelo, kromě krátké přepršky večer v 6 hodin, ale to už jsmevětšinou byli doma nebo na cestě domů. Teplota se pohybovala ráno kolem 13°C, odpolednenevím, ale jistě to stouplo minimálně na 25°C. Prostě myslím si, že na turistiku bylo počasí skutečně ideální.


Plakát, jež vás zval na 28.ročník.


S tímto průkazem jste vyráželi na dětskou trasu.

Opět nevím o žádných vážných výtkách z Vaší strany, sice senašlo několik jedinců, kteří nepochopili kudy mají jít, a jak se vyznat v popisu trasy, aleopravdu nevím jak lépe popsat cestu, snad jedině krok po kroku celou cestu, ale tobyste asi nic jiného nedělali, než četli a četli... No a co jsme letos zažili kroměšlapání a jízdy na kole? Nezapomněli jste se zvážit na startu a v cíli? A country skupinu"PĚNA" jste sitaké poslechli? Jo vy jste byli mezi těmi, co to nestihli? A snad dokonce ani nikoho vcíli? Tak to se tedy omlouváme. na všechny skutečně čekat nemůžeme, zvláště kdyžVás hodně nedorazilo vůbec, to bychom tam mohli čekat ještě nyní... Ono je to nakonecve startovním průkazu napsáno jak dlouho na kontrolách a v cíli jsme, a to tam vydržíme vždyještě o hodinu déle. No a dětská trasa? Obrázky rozvěšené cestou se snad dětem líbili.A hry na kontrole taky, prý tam měli i minigolf. No a hasiči s buřty a soutěžemi? Tamse dětem jistě taky líbilo: "Sestřikovali jsme s mamkou plechovky".


Stímto průkazem jste vyráželi na cyklo trasu.


Diplom vytvořený pro účastníky letošního ročníku.

A kolik turistů se tedy BABIČKY zúčastnilo? Na pěší trasu Vás vyrazilo 630. Cyklistů se na obyčejnou trasu vydalo 413. A nejkrásnější trasu prohorská a treková kola, si zvolilo 32cyklistů. A abych nezapomněl na děti.Startovních průkazů jsme prodali celkem 139. Protože však rodiče zakupují průkaz pouze proděti, nevíme kolik lidí skutečně na trasu vyrazilo. Celkem Vás tedy bylo 1214, cožje o něco méně než loni. Zase "horáků" a dětí bylo o něco více. Tak se s Vámi za všechny organizátory loučím a těším se příští rok opět nashledanou!