Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2018

Fotoprocházka.

Podívejte se, jak vypadala pozvánka na rok 2018.

43. ročník máme za sebou. Myslím, že proběhl poměrně bez problémů. Účast pochodujících byla hojná. Dokonce na trasy vyrazilo nejvíce turistů od roku 2000. Letošní jaro bylo poměrně suché, a tak jsme se po cestě s nějakým blátem setkali skutečně výjimečně.

Jak to bylo s trasami? Bohužel i letos je hodně ovlivnil stále nedokončený Bílý most na Pohodlí. Takže pěší pochodující a koloběžkáři se museli dostat na druhý břeh přes Pohodelský most. Za ním se vystoupat k cestičce, která vede traverzem po úbočí Úpy. A ti, co měli kočárky, ještě o kousek výš na silnici. Doufám, že příští rok už se půjde vesele po novém mostě.


Tímto plakátem jsme vás letos lákali k účasti.

Letos se nám trochu snížili počty koloběžkářů. „Kološlapalo“ jich pouze 6. Myslím, že to bylo způsobeno hlavně nemožností zapůjčit si „kolobrndy“ na startu. Ale koloběžky si zapůjčit zdarma šlo, jen si je bylo třeba vyzvednout den předem ve Rtyni v P. Tuto možnost využili nejméně tři lidé. Máme letos trochu hokej v jejich počtech. Ze startu nám nahlásili pouze dva prodané průkazy, ale do cíle dorazilo šest koloběžkářů, takže někde se stala chyba. Ono v tom frmolu na startu není divu.


První a poslední strana startovního průkazu.

Nyní bych se rád zmínil o doprovodném programu. Na startu nám, stejně jako loni, hrála místní country kapela. Zájemci se mohli nechat kousek cesty svézt koňským taxi. Nebo se povozit na koníčku v okolí startu. U Slatinského mlýna došlo ke změně kapely. Místo tradiční PĚNY hrála skupina TENDR. Myslím, že hlavně pro kontrolu a prodavače ve stánku bylo příjemné, že hráli čistě akusticky, a tedy nebyl problém se domluvit. Dále si zde mohli zájemci prohlédnout a otestovat elektrokola. Myslím, že bylo příjemné se nechat z cíle v České Skalici dovézt zpátky na start přistaveným autobusem.


Diplom, který dostala většina účastníků.

Letos nám počasí poměrně přálo. Bylo nádherně slunečno, ale bohužel foukal poměrně silný vítr, takže nám v cíli byla docela zima a často jsme chytali střechu, kterou jsme měli nad hlavou. A teploty? Ráno okolo 10°C a odpoledne přibližně 18°C.