Velké Svatoňovice

Česká Skalice


Jak to vypadalo v roce 2016

Fotoprocházka.

Podívejte se, jak vypadala pozvánka na rok 2016.

Další již 41. ročník našeho pochodu je minulostí. Letos jsme připravili novou trasu pro koloběžkáře. Navíc bylo po třech, ohledně počasí, trochu slabších letech celý den, slunečno. Myslím, že se vše, až na některé nedostatky ohledně nové trasy vydařilo

Jak jsem již psal, letos jsme přidali do našeho pochodu další trasu, určenou pro koloběžky. Na trasu se sice oficiálně vydalo pouze 9 koloběžkářů, ale myslím, že na úvod to není zase tak špatné. Musím se, ale touto cestou omluvit, všem, kteří dojeli za Ratibořice a nevěděli kudy dál. Tam se nám nedopatřením nedostal konec popisu trasy a tak aby se dostali do České Skalice k muzeu, museli trochu improvizovat. Z ohlasů účastníků dále vím, že nebyl úplně jasný úsek přes Malé Svatoňovice. Myslím, že tyto drobnosti do příště vychytáme. Přeci jenom jde o novou trasu.


Plakát, který vás zval.

Letos, stejně jako posledních několik ročníků, vítala účastníky na startu krojovaná babička pan Dufek. K ní se letos poprvé přidala i country kapela PATROLLA z Trutnova, která všem příchozím krásně zahrála. Jen občas ji svými informacemi musela přerušit naše hlasatelka Jana, která pomáhala účastníkům informacemi ohledně tras, organizace apod.

U Slatinského mlýna hrála zase pro „změnu“ country skupina PĚNA. Ta se na produkci v tomto nádherném údolí každoročně těší. A myslím, že je hodně turistů, kteří se nám tam zapomínají a potom nestíhají dojít ve stanoveném čase do cíle. Přeci jenom je cestou ještě čekají Ratibořice, které se bez zastávky také těžko prochází.


Takto vypadala čelní strana startovního průkazu na trasu koloběžek.

Jak jsem již psal, nedočkali jsme se v cíli zdaleka všech startujících, i když jsme čekali o hodinu déle, než bylo napsáno v propozicích. Bohužel nemůžeme dobu cíle již nijak natahovat, protože jsme limitováni otevírací dobou muzea Boženy němcové a textilního muzea v České Skalici, které nám poskytuje zázemí.

Abych se vrátil k počasí. Bylo nádherně. Celý den svítilo sluníčko, stejně jako den před tím. Většina účastníků dorazila do cíle pouze v tričku. Ráno bylo sice jen asi 9°C, ale jakmile vysvitlo slunce, začalo se nám rychle oteplovat. A myslím, že bylo víc, než v předpovědi avizovaných 20°C.


S tímto diplomem odcházeli, ti co došli do cíle.

Tak abych to shrnul. Účast byla opět hojná. 1523 turistů je nádhera. Všichni kdo cestou zajišťovali občerstvení pro účastníky mněli problémy to vše zvládnout. A i s tím mít dostatek „tovaru“ na prodej.

Doufám, že se letošní ročník líbil i všem účastníkům, a že na něj budou mít pěkné vzpomínky. Děkuji jim za účast a za to, že se s námi, pokud je čas, v cíli podělí o své zážitky a postřehy. Však také jejich spokojenost a případná pochvala je nejlepší odměnou za naše snažení.